Stroopwafel recept

Artikel 17 van 20

 

Bron: Rutger bakt
 


Ingrediëntenlijst

  • Voor het stroopwafeldeeg
  • 30 ml melk, lauwwarm
  • 10 gr gedroogde gist
  • 300 gr bloem
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 90 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • Voor de stroopvulling
  • 200 gr keukenstroop
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr boter
  • ½ tl kaneelpoeder, optioneel
  • Verder nodig
  • boter of neutrale olie, om in te vetten

Je kunt geen markt of braderie bezoeken of er staat wel een stroopwafelkraam. De heerlijk geur ruik je al van een afstandje en zelf weet ik meestal niet hoe snel ik er op af moet lopen. Vers uit het wafelijzer vind ik stroopwafels het allerlekkerst: knapperig, warm en de stroop druipt er nog uit. Heerlijk! Met dit recept kun je zelf stroopwafels maken. Gebruik een wafelijzer voor dunne wafeltjes, zoals bijvoorbeeld een kniepertjesijzer. Ik weet zeker dat je heel veel mensen blij gaat maken met deze zelfgebakken wafels! Met dit stroopwafel recept kun je 15-20 stroopwafels maken.


Stroopwafels maken

Meng de lauwwarme melk met de gedroogde gist. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, het ei en zout in een kom en meng samen met het gistmengsel door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen.

Doe voor de vulling de stroop in een steelpan en verwarm deze al roerend op middelhoog vuur. Voeg de lichtbruine basterdsuiker en de boter toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat de stroop 1-2 minuten doorkoken en blijf roeren, totdat alle suikerkristallen opgelost zijn. Haal de pan van het vuur en breng de stroop eventueel op smaak met kaneel.

Stroopwafels bakken

Verwarm een stroopwafelijzer zo heet mogelijk voor en vet hem in met boter of olie.

Maak bolletjes van het deeg van 30-40 gram per stuk. Bak ze in het wafelijzer, bolletje voor bolletje, in 1-3 minuten tot goudbruine wafels. Snijd direct na het bakken met een ronde uitsteker van 9-10 centimeter doorsnede de randjes van de wafels af en snijd de wafels met een scherp mesje doormidden. Bestrijk een helft met behulp van een paletmes met stroop en plaats daar de andere helft op. Laat de stroopwafels afkoelen op een rooster.


Professioneel Stroopwafelbakker worden?
Wij helpen u graag met advies en begeleiding.

Stroopwafelmachine kopen?
Onze PRO stroopwafelmachine is de zwaarst uitgevoerde machine om dagelijks intensief stroopwafels mee te bakken.

 

 

© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel