Recept voor Brusselse wafels

Artikel 5 van 7

Recept voor Brusselse wafels

Verwarm de Brusselse wafelmachine tenminste 15 minuten voor:
- Sluit het apparaat aan.
- Zet de schakelknop op 220 ° C.
- Houd het wafelijzer tijdens het voorverwarmen gesloten.

 

Belgische wafels - Brussel

Samenstelling

- 1/2 liter melk
- 6 eieren waarvan het eiwit in de luchtig wordt opgeslagen
- 250 gram boter
- 500 gram bloem
- 1/2 liter water
- 25 gram bakkersgist (vers) of 16 gram instant gist.
- een snufje zout


Bereid het wafeldeeg voor:
Smelt de boter in een pan. Giet de melk in een bakje. Voeg al roerend de bloem, de eierdooiers en de gist toe, verdund in een beetje warme melk. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten stijf met zout. Voeg ze toe aan het deeg. Voeg het water toe terwijl je gaat.

Bak het wafeldeeg:
Open het wafelijzer en vet de vormen van de bovenste en onderste plaat in. Giet het deeg in de vorm van de onderste plaat. Sluit het wafelijzer. Kooktijd: 3 min bij 220 ° C.
Open na 3 minuten koken het wafelijzer en verwijder de knapperige gouden wafels met de wafelvork.
Je kunt je wafels versieren met poedersuiker, jam, honing, chocolade etc. Smaakt goed !

© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel