Poffertjesplaat kopen - advies

Artikelnummer: pof advies
Artikel 20 van 25

Wilt u beginnen met poffertjes bakken

Maar heeft u geen idee welke keuze poffertjesplaat u moet aanschaffen ?

Hierbij de mogelijkheden en de kenmerken.

 

Poffertjesplaat electrisch 50 of 100 dops - gietijzer 
of
Poffertjesplaat electrisch 25  50 of 100 dops - met anti aanbaklaag.

De goedkopere poffertjesplaten met een anti aanbaklaag worden geproduceerd in China.
En dat zegt gelijk alles over de kwaliteit. Twee jaar gebruiken, en dan vervangen.
De anti aanbaklaag is kwetsbaar voor krassen. 
Het is niet mogelijk om op deze plaat te werken met een metalen poffertjesvork.
Ook het bakken op een anti aanbak poffertjesplaat is anders.
Als je een olie gebruikt, zal dit een slecht resultaat geven.
Wel kan je met een bakspray werken, dat geeft een prima resultaat.

Een gietijzeren poffertjesplaat electrisch is zwaarder, maar houdt de warmte beter vast.
Ook bakt een gietijzeren poffertjesplaat de poffertjes mooier.
Gietijzer is poreus, dus je moet de plaat niet laten uitdrogen. 
Regelmatig invetten of bakspray gebruiken anders gaan de poffertjes plakken.

Een gietijzeren poffertjesplaat op gas is niet aan te bevelen.

Een 100 dops gietijzeren poffertjesplaat heeft 2 stroomaansluitingen nodig van 220 volt.
Dat is niet altijd overal aanwezig.
Ook is deze poffertjesplaat zwaar om mee te lopen sjouwen met bijna 40 kg.


Poffertjesplaat 35 dops plaatstaal

Poffertjesplaat 45 dops roodkoper

Poffertjesplaat 70 dops roodkoper

Poffertjesplaat 140 dops roodkoper

Een poffertjesplaat op gas geeft vrijheid voor bv een foodtruck.
Stroom is vaak een probleem, met gas kan je overal gaan bakken.
Ik vindt bakken op gas fijner dan electrisch, ook veiliger.

Gas kan je horen sissen, gas kan je ruiken.
Stroom ruik je niet, stroom kan je niet horen.

Een plaatstalen poffertjesplaat is goedkoper dan roodkoper,
maar roodkoper bakt het fijnst.
Een poffertjesplaat moet altijd worden ingebakken.
Ook dit kan pannenkoekenwinkel voor u doen.

De 70 dops poffertjesplaat is het meest verkocht,
en dat is ook ons advies als u wil starten met de poffertjes.

140 dops is voor gevorderden, of als u met een team werkt op een drukke locatie.
Een 70 dops plaat kan 120 porties per uur aan,
in de praktijk bakt een 140 dops er max 200

Onze poffertjesacademy staat open voor advies, trainingen en workshops.

 

Dirk Okhuijsen
 

 

 

© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel