Tips en recept om thuis pannenkoeken te bakken

Artikel 5 van 20

Gebruik een pan met een flinke doorsnee en een dikke bodem.
25 cm is al een mooie maat.

Maak voldoende beslag, gebruik een ballongarde om te mengen.

Laat het beslag 20 minuten rusten.
De pannenkoek zal nu niet meer krimpen in de pan.

Laat de pan goed heet worden voor u begint te bakken.

Gebruik een mengsel van olie en gesmolten roomboter om in te bakken.
De eerste pannenkoek kunt u iets vetter bakken om kleven te voorkomen.

Zit de pannenkoek toch vast?
Geef een tikje aan de zijkant van de handgreep om de pannenkoek los te schrikken.
Lukt dit niet ? Gebruik dan een houten spatel.

 

Dit is een recept voor de gewone thuis-pannenkoek:

250 g bloem
mespuntje zout
2 grote of 3 kleine eieren
1/2 liter melk
75 g boter

Algemene tips:

  • Gebruik bij twijfel een ei meer als je luchtige pannenkoeken wilt.
  • Kies zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem of voeg een halve theelepel baksoda toe
  • Voeg 2 eetlepels custardpoeder toe voor mooie gele pannenkoeken
  • Een zakje vanillesuiker, vanille-essence en/of kaneelpoeder is lekker als je van zoete pannenkoeken houdt
  • Voeg een eetlepel (zonnebloem)olie of twee eetlepels gesmolten boter aan het beslag toe om te zorgen dat de pannenkoeken minder snel aan de pan blijven plakken.
© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel