Pannenkoeken recept

Artikel 3 van 7

INGREDIËNTEN PANNENKOEKEN

VOOR ONGEVEER 18 DUNNE PANNENKOEKEN

  • 500 gram bloem
  • 100 gram boekweit
  • 3 eieren
  • 1,5 liter melk
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET

Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen.

Ik bak zelf de pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken als je dat prettiger vindt.
Tip: Maak de pannenkoeken luchtiger door een theelepeltje bakpoeder in het recept toe te voegen.

© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel