Navigatie

Spaanse Churros recept

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
GRATIS
Aantal

Churros is een typisch Spaans gerecht. De churros worden in Spanje zelfs als ontbijt gegeten, samen met een kop koffie en dikke chocoladesaus waarin de churros rechtop blijven staan! En gedurende de kerstvakantie is het traditie dat Spaanse grootouders hun kleinkinderen meenemen voor ‘churros con chocolate’. De churro wordt ook wel de Spaanse donut of oliebol genoemd. In Spanje worden churros traditioneel gegeten met chocoladesaus maar je vindt ze ook met kaneelsuiker. ESPANJE! geeft je in dit recept een aantal opties.

Ingrediënten (5-6 personen)

Voor de churros
– 150 ml melk
– 150 ml water
– 150 gr bloem
– 150 gr boter
– 6 eieren
– snufje zout

Voor de afwerking
– 150 gr suiker
– 3 eetlepels kaneel

Voor de chocoladesaus
– 200 gr chocolade
– 150 ml melk

De churros bereiden

Churros
In een pan breng je de boter, melk en water aan de kook. Hier voeg je ook wat zout aan toe. Als dit kookt voeg je de bloem toe. Wat nu heel belangrijk is, is dat je blijft roeren zodat de bloem gaar kan worden. Meng de bloem net zo lang tot al het vloeibare is opgenomen en er een bal deeg ontstaat. Laat de bal deeg nog even een minuutje koken. Blijven roeren!.

Nu doe je het deeg in een kommetje en laat je deze een beetje afkoelen. Als het deeg iets is afgekoeld voeg je de eieren één voor één toe, dit doe je omdat anders het ei gaat stollen. Als je het ei hebt toegevoegd meng je het deeg tot het ei is opgenomen en doe je het volgende ei erbij.

Als je alle eieren hebt toegevoegd doe je het deeg in een spuitzak. Of pak 2 lepeltjes en laat het beslag in de kom, hierdoor krijg je churro balletjes

Verhit nu de olie tot 180*C.

Spuitzak: Spuit slierten deeg in de olie en laat ze goudbruin bakken.
Lepeltjes: Pak met de lepeltjes wat deeg uit de kom en schep dit in de olie, laat ook deze goudbruin bakken.

Als de churros goudbruin zijn, haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier.

Optie 1: Haal de churros door de suiker.
Optie 2: Hak de chocolade in stukjes en maak de melk warm. Voeg de warme melk toe zodat de chocolade gaat smelten.

Je kunt natuurlijk ook optie 1 en optie 2 allebei doen!

Serveer de churros op een bord met de chocoladesaus ernaast in een kommetje.

 

 

 

Bron: espanje.nl

Aanbieding

Gastenboek

  • 09-04-2019 - div leveringen sublieme service en contact geweldig succes mannen...  lees meer
  • 28-02-2019 - Super bedrijf en perfecte service. Dirk is een toppertje! En...  lees meer
  • 15-01-2019 - Poffertjesplaat en mix gekocht voor levering naar Groot Brittanie. Alles...  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2019 Pannenkoekenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel